1

Asiakkaan louhoksella valitsema hautakiviaihio omaiselleen.

2

Pohjakivi samaa kivilaatua hautakiven kanssa.

YKSILÖLLISIÄ HAUTAKIVIÄ LIUSKEKIVESTÄ

Vuosittain mekin palvelemme enenevässä määrin asiakkaita, jotka tulevat valitsemaan uniikkia hautakiveä omaiselleen.

Luonnonkivet ovat luonnon muovaamia, sellaisenaan löytyneitä kiviä, joita ei ole työstetty käsin eikä koneellisesti. Jokainen niistä on omanlaisensa.

KIVEN MATKA LOUHOKSELTA HAUTAUSMAALLE

Ensin on hyvä selvittää hautapaikan koko ja suositus hautakiven koosta ja seurakuntien mahdolliset erityisohjeet hautakivistä. Kun sallittu kiven koko tiedetään etsitään louhokselta sopivan kokoisia kiviä vaihtoehdoiksi, joista omaiset sitten valikoivat vainajalle sopivan kiven. Seurakunnalle on hyvä esittää etukäteen suunnitelma, piirros tai kuva hautakivestä, osa seurakunnista vaatii suunnitelman ja osa ei. Tarkempaa tietoa saa seurakunnista kysymällä.

Pohjakivi jonka päälle varsinainen hautakivi asennetaan valikoidaan yleensä samasta kivilaadusta. Tämän jälkeen hautakiviaihio toimitetaan hautakiviveistämölle, jonka asiantunteva henkilöstö palvelee tekstityksissä, ristinvalinnassa ja muissa yksityiskohdissa.

Yleisimmin luonnonkivien kanssa käytetään tapittamalla kiinnitettäviä kirjaimia. Kirjaimet voidaan kiinnittää myös tankoon tai käyttää laattaa.

Kiven valmistuttua hautakiviveistämö hoitaa kiven asennuksen hautuumaalle.

Kuvissa muutamia esimerkkejä Ikikiven toimittamista yksilöllisistä hautakivistä.

YHTEISTYÖ HAUTAKIVIVEISTÄMÖIDEN KANSSA

Eteläisessä Suomessa luonnonkivistämme on hautakiviä toteuttanut Muistokivi Kaila. Kuvia heidän toteutuksistaan löydätte täältä.

Kuvissa esiintyvät hautakivet on pääosin toteuttanut Varpaisjärven Graniitti Oy.

IKIKIVI palvelee mielellään myös hautakiviasioissa.

Kohteessa käytetyt tuotteet