kuvitus

Kestävä hankinta ja vähäpäästöisyys

27.5.2021

Suomalaisia luonnonkiviä käytetään ja myydään niin yksityisasiakkaiden tarpeisiin kuin suuriin julkisiin kilpailutus projekteihin. Kestävä hankinta on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä rakentamisen tavoista, johon olemme Ikikivellä perehtyneet. Kotimainen luonnonkivi tuote omaa pienen hiilijalanjäljen ja sen käyttö edistää kestävää hankintaa Suomessa.

Yhteistyö kiviyrittäjien ja eri toimijoiden kanssa on tärkeää ja voimme osaltamme auttaa hiilineutraalius tavoitteiden saavuttamisessa.  Hankintakriteerien valinnassa olisi tärkeää korostaa vähähiilisyyttä muiden kriteerien lisäksi. Soveltuvuus ja hinta ovat rakentamisen kannalta tärkeitä, mutta kokonaisuuden huomioinnissa korostuu elinkaarimalli ja siihen vaikuttavat asiat kuten huoltoväli. Tiesithän, että aidon luonnonkiven huoltoväli voi olla useita kymmeniä vuosia.

Kivi ry järjesti keväällä 2021 kolmen webinaarin sarjan, jossa käsiteltiin luonnonkivi alaan liittyviä aiheita niin työmaiden, kaupunkien kuin hankintaprosessien osalta. Webinaari sarjaan kuuluivat seuraavat aiheet:

  • Espoon kaupunki – Lukutorin päästötön työmaa
  • Lahti – Vuoden 2021 Euroopan ympäristökaupunki
  • Kestävä hankinta

joissa on informaatiota resurssiviisaasta julkisesta hankinnasta, kestävistä kaupungeista, vähäpäästöisistä työkoneista ja luonnonkiven hiilijalanjäljestä. Päästöjä syntyy niin välillisesti kuin suoraakin. Kotimaiset luonnonkivi tuotteet ovat hiilineutraaliuden edelläkävijöitä, koska ulkomaan kuljetukset nostavat huomattavasti tuotteen päästöjä.

Alan ymmärryksen lisääminen kaikkien osapuolten kanssa on tärkeää, jotta jokainen voi toimia nyt ja tulevaisuudessa parhaimmin. Suosittelemmekin tutustumaan aiheisiin Youtube linkin kautta jossa webinaarit ovat nähtävillä! Kestävä hankinta tehdään yhdessä.

https://www.youtube.com/watch?v=_-kSSG4n05Y&list=PLlqvU2aHTkMaKV2IGoEGUlU1ZFK4qSrA9&index=3 

 

Tutustu myös meidän vähähiilisiin tuotteisiin ja löydä itsellesi sopivat tuotteet niin pihaan kuin sisustamiseen. Tuotevalikoimaamme kuuluu Nilsiän kvartsiittiliuske, jonka pystymme hyödyntämään 100% kokemuksen ja nykyaikaisen teknologian ansiosta. Lisäksi valmistamme Ekograniitti tuotteita, jossa hyödynnämme suomalaisen graniitti tuotannon sivukiveä.

Ikikivi on aito lähikivi meille suomalaisille!

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.