kuvitus

Yksilöllisiä hautakiviä liuskekivestä

Hautausmailla käydessä huomaa, että hautakiviksi halutaan yhä useammin luonnonkiviä, mikä on hienoa, sillä jokainenhan meistä on yksilö – oma persoonansa.
Vuosittain mekin palvelemme enenevässä määrin asiakkaita, jotka tulevat valitsemaan uniikkia hautakiveä omaiselleen.

Luonnonkivet ovat luonnon muovaamia, sellaisenaan löytyneitä kiviä, joita ei ole työstetty käsin eikä koneellisesti. Jokainen niistä on omanlaisensa.

KIVEN MATKA LOUHOKSELTA HAUTAUSMAALLE

Ensin on hyvä selvittää hautapaikan koko ja suositus hautakiven koosta ja seurakuntien mahdolliset erityisohjeet hautakivistä.

Kun sallittu kiven koko tiedetään valikoidaan louhokselta sopivan kokoisia kiviä esiteltäviksi vaihtoehdoiksi. Kivet voidaan valokuvata ja laittaa kuvat asiakkaalle sähköpostitse tai asiakas voi tulla paikanpäälle louhokselle katsomaan kiviä. Useimmiten sopiva kivi löytyy jo valikoiduista vaihtoehdoista tai sitten voidaan yhdessä jatkaa etsintää. Kivien valikointi ja kuvaaminen onnistuu sulan maan aikana toukokuu-lokakuu välisenä aikana.

Seurakunnalle on hyvä esittää etukäteen suunnitelma, piirros tai kuva hautakivestä, osa seurakunnista vaatii suunnitelman ja osa ei. Tarkempaa tietoa saa seurakunnista kysymällä.

Pohjakivi jonka päälle varsinainen hautakivi asennetaan valikoidaan yleensä samasta kivilaadusta. Tämän jälkeen hautakiviaihio toimitetaan hautakiviveistämölle, jonka asiantunteva henkilöstö palvelee tekstityksissä, ristinvalinnassa ja muissa yksityiskohdissa.

Yleisimmin luonnonkivien kanssa käytetään tapittamalla kiinnitettäviä kirjaimia. Kirjaimet voidaan kiinnittää myös tankoon tai käyttää laattaa.

Kiven valmistuttua hautakiviveistämö hoitaa kiven asennuksen hautuumaalle.

Yllä olevissa kuvissa muutamia esimerkkejä Ikikiven toimittamista yksilöllisistä hautakivistä.

YHTEISTYÖ HAUTAKIVIVEISTÄMÖIDEN KANSSA

Eteläisessä Suomessa luonnonkivistämme on hautakiviä toteuttanut kattavasti Muistokivi Oy Markku Kaila Lempäälästä. Kuvia heidän toteutuksistaan löydätte täältä. Heidän valikoimista löytyy kiviämme ympäri vuoden.

Teemme yhteistyötä myös Varpaisjärven Graniitti Oy:n ja Loimaan Kivi Oy:n kanssa.

IKIKIVI palvelee mielellään myös hautakiviasioissa.

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.