kuvitus

Tumma liuskekivi hirsitalokohteessa

Asiakkaamme toteutti kesällä 2020 piharemontin omakotitalon pihassaan ja piharakennusprojekti sai jatkoa kasvihuoneesta syksyllä 2021. Kasvihuoneen kivisokkeli rakennettiin Ekograniitti tuoteperheemme graniittisilla perustuskivillä ja kasvihuoneeseen johdattelevan polun askelmakiveyksessä käytettiin tummaa liuskekiveä. Tässä tarinaa siitä asiakkaamme kertomana.

Pihaprojektin osa 2 – Haaveissa kasvihuone

Haaveilimme tyylikkäästä kasvihuoneesta, jossa olisi tilaa paitsi kasvattamiselle, myös oleilulle ja pienelle pöytäryhmälle.

Syksyllä löysimme meille sopivan Metalcraft -merkkinen mustan lasiseinäinen kasvihuoneen, joka oli pinta-alaltaan 14,4m2 ja mitoiltaan 257 x 561cm.

Jo piharemonttimme yhteydessä kaivuri kaivoi valmiiksi routaeristettävän pohjan tulevalle kasvihuoneelle. Routaeristeen ja soran päälle luontevaksi lattia materiaaliksi lasiseinäiselle kasvihuoneelle valikoitui taloamme aikaisemmin kiertäneet sokkelinvieruslaatat.

Kasvihuoneen luonnonkiviperustus

Kierrätysteemalla oli hyvä jatkaa tästä edelleen ja perustukset kasvihuoneen seinien alle rakennettiin Ikikiven kierrätyskivestä- Ekograniitista. Ekograniitti tuotteet valmistetaan hyödyntäen kotimaisen graniittituotannon ja hautakiviveistämöiden sivukiveä.

Kivilajiksi Ikikiven Katjan ja Tomin avustuksella valittiin perusharmaan laatan väriin sopiva Pohjolan Loimu- vaalea hopean harmaan sävyinen kivi.

Perustuskivet ladottiin betonilaattojen päälle ja perustuskivien saumat muurattiin ja näihin kohtiin kiinnitettiin seinät. Kasvihuoneen rakentaminen, laattojen latominen, perustuskivien asentaminen ja kasvihuoneen kasaus valmistui kahden ei ammattihenkilön voimin viidessä päivässä.

Nyt odotamme ensimmäisien taimien siirtoa ulos ja tomaatin tuoksuista kesää sekä kahvihetkiä uudessa kasvihuoneessa.

Kiitos vielä Ikikivelle yhteistyöstä ja komeasta perustuksesta!

Kevätterveisin,

Susanna

Faktaa graniittisista perustuskivistä:

  • Ekograniitti perustuskivet, kotimainen aito kivi
  • valmis viimeistelty lohkopinta kahta puolta
  • kiven ylä- ja alapinta tasaista sahapintaa->helppo asentaa
  • ekologinen lähituote, pieni hiilijalanjälki
  • soveltuu myös muurattavaksi tuotteeksi rakennusten perustuksiin, seinämiin, kesäkeittiöihin, muureihin, julkisivuihin jne.

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.