kuvitus

Persoonallinen luonnonkivi hautakiveksi

Monet meistä vierailevat läheistensä haudoilla pyhäinpäivän aikaan viemällä haudalle kynttilän. Hautausmailla käydessä huomaa yhä enemmän hautakiviä, jotka on tehty luonnonkivistä.

Vuosittain mekin palvelemme enemmän ja enemmän asiakkaita, jotka valitsevat persoonallisen luonnonkiven hautakiveksi omaiselleen.

Luonnonkivet ovat luonnon muovaamia, sellaisenaan löytyneitä kiviä, joita ei ole työstetty käsin eikä koneellisesti, ne ovat uniikkeja kappaleita.

Yhden rakkaudella valitun hautakiven tarina

Louhoksellamme vieraili kesällä asiakas, joka etsi isälleen hautakiveä.

Kiertelimme louhosalueella etsien sopivia kiviä ja löysimme useampia vaihtoehtoja.

Kivet kerättiin yksitellen louhosalueelta, pesimme ne ja laitoimme kivet esille tarkastelua varten.

Kuvasimme myös kivet ja lähetimme ne asiakkaalle tutustumista varten ja sovimme, että perhe tulee yhdessä paikan päälle katsomaan ja valikoimaan hautakiven. Vaihtoehdoista löytyikin heille täydellinen Ikikivi, hautakiveksi heidän rakkaalleen. Pohjakiveksi valikoitiin saman sävyinen kivi.

Ikikivestä löytyi heille tärkeitä yksityiskohtia:

  • paikallinen luonnonläheinen lähituote
  • vaalean kiven yleisilmeestä löytyi vaikutelma pientalon harjakattoa ja varmasti vääntyilemätöntä runkorakennetta (omainen oli puurakentamisen rautainen ammattilainen, arvostettu timpuri, hirsitaloedustaja)
  • kotitalon keltainen väri (omakoti kullan kallis)
  • patinoitunut kiven pinta
  • kiven värimaailma ja siitä välittyvä laadukkaan xo-konjakin sävyhäivähdys

Kiven elävä pinta, väri ja yksityiskohdat puhuttelivat. Omaiset saivat myös varmistuksen sille, että Ikikivi pysyy kauniina ja kestävänä. Tämä oli heille täydellinen valinta, josta välittyy rakkaus! Ja kaunis kivestä tulikin.

Kiven tekstityksen ja asennuksen teki Varpaisjärven Graniitti Oy.

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.