kuvitus

Liuskekiveä rivitaloasunnon remontissa

70-luvun rivitaloyhtiöön oli tehty aiemmin julkisivu- ja kattoremontti. Kun tuli vesiputkistojen vuoro, asunnon omistaja päätti tehdä kattavan remontin myös asuntonsa sisätiloissa. Loppujen lopuksi sisältä purettiin kaikki ja asunto laitettiin lattioita ja sähköjä myöten kokonaan uusiksi.

Apuna sisätilojen suunnittelussa käytettiin sisustussuunnittelijaa, joka suunnitteli asiakkaan toiveiden mukaan valoisan, ajattoman ja tyylikkään kokonaisuuden.

Asunnon omistaja oli työnsä kautta tutustunut ja ihastunut Ikikiveen ja siitä innostuneena halusi käyttää kohteessa liuskekiveä.

Liuskekiveä käytettiin rivitaloasunnon remontissa. Kiven värimaailma nostettiin remontin punaiseksi langaksi. Ikikivellä saatiin aikaiseksi hienoja yksityiskohtia .

Missä kiveä käytettiin?

Kiveä päätettiin käyttää kohteessa kylpyhuone- ja saunatiloissa sekä keittiössä. Keittiön kaapiston välitila pinnoitettiin Ikikiven seinäliuskeella vahvuus 10-30 mm.

Kylpyhuoneeseen seinään valittiin rustiikkinen vaalea iso laatta ja liuskekivellä tehtiin boordi keraamisen laatan väliin. Lattialaataksi valittiin liuskekiven sävyyn sopiva ruskea laatta.

Kylpyhuoneen ja saunanväliseinä muurattiin Ikikiven julkisivukivellä. Seinä valmistui kertamuurauksella, valmista lopullista pintaa saatiin sekä pesuhuoneen että saunan puolelle. Tämä seinä on saunan ja kylpyhuoneen komistus!

Kiven värimaailman mukaisesti valittiin sävyjä myös asunnon muihin tiloihin.

Uniikki asunto pienellä määrällä kiveä edullisesti

Pienellä määrällä kiveä saatiin aikaiseksi yksilöllisiä ratkaisuja:

  • Keittiöön käytettiin n. 1,5 m2 seinäliusketta työvaroineen.
  • Kylpyhuoneen boordi n. 1 m2 seinäliusketta työvaroineen.
  • Seinäkomistukseen meni julkisivukiveä n. 2 m2 työvaroineen

Kaikkiaan kiveä kului siis vajaa 5 neliömetriä, mutta kokonaisuudesta saatiin todella ryhdikäs ja tyylikäs. Jykevä luonnonkivi toimii nyt uniikkina punaisena lankana läpi asunnon.
Eikä haittaa ole siitäkään, että tutkitusti luonnonkiven käyttö rakennuskohteessa nostaa asunnon arvoa.

Omistaja on syystäkin tyytyväinen lopputulokseen ja kiven käyttö kohteessa on aiheuttanut useita Wau-huudahduksia!

Jatkossa sama teema jatkuu oven ulkopuolelle, sillä myös kohteen piharemontissa aiotaan käyttää Ikikiveä.

Tässä linkki Remontti -Reiskan vinkit joka kotiin ohjelmaan, jossa toteutettiin vastaavanlainen väliseinä muuraus Ikikivellä.

Sopisiko liuskekivi Sinun uudis- tai remonttikohteeseesi?

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.