kuvitus

Ikikivi Santarannassa

Santaranta on Apulannan rumpali Sipe Santapukin toteutunut unelma.
Santarannan on suunnitellut amerikkalainen arkkitehti Eric Lloyd Wright, kuuluisasta arkkitehtisuvusta. Hän on erikoistunut orgaaniseen arkkitehtuuriin ja Santaranta on hänen ainoa kohde Euroopassa. Kohteessa on käytetty runsaasti kotimaista aitoa luonnonkiveä- Ikikivi Santarannassa.

Tässä referenssiesittelyssä pääset tutustumaan Ikikiven käyttöön Santarannassa kera Sipen kommenttien.

APULANNAN SIPELLE IKIKIVI OLI AINOA VAIHTOEHTO SANTARANTAAN

Apulannan rumpali Simo ”Sipe” Santapukin Heinolaan valmistuneessa ekotalossa kaikki kivimateriaali on Nilsiän kalliosta louhittua kvartsiittikiveä, Ikikiveä.

– Arkkitehdin kuvissa kiveksi oli piirretty vaalea kivi ja ekologisuuden nimissä halusin ehdottomasti käyttää kotimaista tuotetta, Santapukki kertoo.

– Olin jo monta monta vuotta sitten viehättynyt Ikikiven värimaailmaan ja kaunis ruskamainen väri onkin yksi Ikikiven parhaista puolista, hän jatkaa.

Santarannassa kaikki käytetty kivimateriaali on Ikikiveä; pihapolut, takkojen pinnoitus sekä piipun hormit. Kaikista näyttävin osuus talossa on julkisivu, joka on kauttaaltaan verhoiltu kauniilla ja kestävällä Ikikivellä.

IKIKIVI ON HELPPO RAKENNUSMATERIAALI

– En ole ikinä tehnyt minkäänlaisia rakennushommia ja olin täysi ummikko alalla. Halusin kuitenkin itse osallistua tekemiseen; saada taloon näkyviin oman kädenjäljen ja luoda tunnesiteen, Santapukki kertoo.

Rakennusvaiheessa kivellä rakentaminen osoittautui Sipelle mieluisimmaksi puuhaksi.

– Ammattimies näytti miten muurataan ja mitä laasteja käytetään. Sitten tein itse koko julkisivuverhoilun.

Kiviverhoilussa Sipe pääsi toteuttamaan itseään ja luomaan todellisen taideteoksen Santarantaan.

– Julkisivun teossa piti koko ajan olla ajatus mukana; etsiä isompia ja pienempiä paloja ja muotoilla kiveä itse kivivasaralla. Kai se liittyy siihen harmoniantajuiseen taiteilijamieleen, että kivihommat kolahti eniten, Santapukki pohtii.

– Jos minäkin sen osasin, niin kyllä ammattimieskin osaa, Sipe naurahtaa.

Rakennusmiestä Santapukista ei omien sanojensa mukaan tule, mutta sen verran hyvin kivellä rakentaminen kuitenkin onnistui, että Sipe päätyi muuramaan myös lahtelaisen baarin tiskin ja pilarit Ikikivestä.

– Baarin omistaja mieltyi taloni julkisivutyyliin ja pyysi muuramaan samaa tyyliä myös hänen baariinsa.

IKIKIVESTÄ ON MONEKSI

Sipen Santarannassa Ikikiveä on käytetty niin sisällä kuin ulkona ja Ikikivi sopiikin moneen. Ikikivestä voi muurata julkisivut, lattiat, seinät, takat ja aidat… Lista on loputon.

– Kaikista parhaimmillaan Ikikivi on verhoilumateriaalina, Santapukki pohtii.

Minkä tahansa rakennuksen julkisivu saakin näyttävän ja arvokkaan ilmeen Ikikiven ansiosta. Kivet ovat paitsi kauniita, myös kestäviä. Ikikivellä saa aikaan myös elävää ja yksilöllistä ilmettä talon julkisivuun, sillä toista täsmälleen samanlaista taloa taatusti tule vastaan.

Hyväksi esimerkiksi Ikikiven käytöstä Santapukki nostaa myös pihapolut.

– Järjettömän isoja kivilohkareita, jotka pysyvät paikallaan ilman muurausta, kunhan vain muotoilee pohjan huolella. Santarannan pihassa kivet lepäävät kivituhkan päällä – eivätkä keiku lainkaan, Sipe ällistelee.

Santarannan lopputulokseen Ikikiven osalta Sipe Santapukki on äärimmäisen tyytyväinen.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava arvosanaksi kymppi. Materiaali ei olisi voinut olla parempaa!

Ikikivi on palveleva kivikauppa

Ikikivi on palveleva perheyritys. Meille se tarkoittaa sitä, että asiakkaan asioita hoidetaan jämptisti, reilusti ja luotettavasti. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat tilatut tuotteet aina aikataulussaan. Lisäksi laadukas palvelu tarkoittaa meille sitä, että autamme asiakkaita kaikissa luonnonkivirakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Toimitamme kiveä Nilsiästä koko Suomeen – ja vähän kauemmaskin.