Kiviristi

YKSILÖLLISIÄ HAUTAKIVIÄ LUONNONKIVESTÄ

Moni meistä muistaa poisnukkuneita läheisiään näin pyhäinmiestenpäivän aikaan viemällä heidän haudalleen kynttilän.

Hautausmailla käydessä huomaa yhä enemmän hautakiviä luonnonkivestä, mikä on mielestäni hienoa, sillä jokainenhan meistä on yksilö – oma persoonansa.

Vuosittain mekin palvelemme enenevässä määrin asiakkaita, jotka tulevat valitsemaan uniikkia hautakiveä omaiselleen.

Luonnonkivet ovat luonnon muovaamia, sellaisenaan löytyneitä kiviä, joita ei ole työstetty käsin eikä koneellisesti. Jokainen niistä on omanlaisensa.

KIVEN MATKA LOUHOKSELTA HAUTAUSMAALLE

Ensin on hyvä selvittää hautapaikan koko ja suositus hautakiven koosta ja seurakuntien mahdolliset erityisohjeet hautakivistä. Kun sallittu kiven koko tiedetään etsitään louhokselta sopivan kokoisia kiviä vaihtoehdoiksi, joista omaiset sitten valikoivat vainajalle sopivan kiven. Seurakunnalle on hyvä esittää etukäteen suunnitelma, piirros tai kuva hautakivestä. Osa seurakunnista vaatii suunnitelman ja osa ei. Tarkempaa tietoa saa seurakunnista kysymällä.

Pohjakivi jonka päälle varsinainen hautakivi asennetaan valikoidaan yleensä samasta kivilaadusta. Tämän jälkeen hautakiviaihio toimitetaan hautakiviveistämölle, jonka asiantunteva henkilöstö palvelee tekstityksissä, ristinvalinnassa ja muissa yksityiskohdissa.

Yleisimmin luonnonkivien kanssa käytetään tapittamalla kiinnitettäviä kirjaimia. Kirjaimet voidaan kiinnittää myös tankoon tai käyttää metallilaattaa.

Kiven valmistuttua hautakiviveistämö hoitaa kiven asennuksen hautuumaalle.

Tästä linkistä löydät esimerkkejä Ikikiven hautakiviksi valikoiduista luonnonlohkareista  sekä toimittamistamme yksilöllisistä  valmiista hautakivistä. Lisäämme kuvia pikkuhiljaa.

 

YHTEISTYÖ HAUTAKIVIVEISTÄMÖIDEN KANSSA

Eteläisessä Suomessa luonnonkivistämme on runsaasti hautakiviä toteuttanut Muistokivi Kaila.  Heiltä löytyy louhimoltamme valikoituja luonnonkivi hautakivivaihtoehtoja suoraan varastosta toteutettaviksi.

Kuvissa esiintyvät hautakivet on pääosin toteuttanut Varpaisjärven Graniitti Oy .  Yhteistyö heidän kanssaan sujuu joustavasti kiven toimituksesta/noudosta lähtien, suunnitteluun, valmistamiseen ja aina paikalleen asentamiseen asti- tämä on mahdollista läheisyytemme vuoksi.

 

IKIKIVI palvelee mielellään myös hautakiviasioissa.

Hyvää pyhäinmiesten päivää!

Katja
IKIKIVI OY