1

Sisäänkäynnin portaissa palaportaat, valmistetaan asiakkaan toivomien mittojen mukaan.

2

Pihan kulkuväylissä on käytetty käsinasennettavaa pihakiveä vahvuus 50-100 mm.

3

Muurit on toteutettu ladottavalla tukimuurikivellä.

4

Porrastasanteessa isot koneasennettavat pihakivet.

 Ikikiven laadukkaat liuskekivet sopivat niin pieniin pihoihin kuin suuriinkin kohteisiin.

Ikikiveä hyödynnettiin myös sipoolaisen perheen pihaprojektissa . Perheen ostaman keskeneräisen talon pihat olivat täysin laittamatta ja kaipasivat kauniimpaa maisemaa.

Perhe viehättyi Ikikiven tuotteissa vankkuuteen ja kivessä esiintyvään värien kirjoon. Pihasuunnitelman lähtökohtana oli luonnonmukaisuus ja perinteisyys. Pihan haluttiin olevan kaunis sekä tasapainossa ympäristön kanssa.

Piha itsessään oli melko haasteellinen rakennuskohde, sillä piha-alueella oli n. viiden metrin korkeusero. Ikikiven avulla myös pihaa saatiin porrastettua; näin piha saatiin toimivaksi.

Ikikiven jykevät kivituotteet näkyvät pihassa niin tukimuureissa, porraskivissä kuin pihalaatoituksissakin. Käytetyt kivet ovat riittävän paksuja, jotta autolla pääsee ajamaan etuovelle saakka.

Koska perhe on innokas puutarhaharrastaja, pihalle sijoitettiin myös hyötykasvitarha, jonka sadosta perhe pääsee nauttimaan. Ikikivi pääsi näkyvään rooliin myös istutuksissa, sillä kivestä on tehty istutusaltaita kukille ja istutuksia on myös ympäröity koristerouheella.

Myös talon sokkeli verhoiltiin liuskekivellä; näin saatiin luotua yhtenäinen ilme sekä pihaan että rakennukseen.

 KIVET TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA PIHALLA

Sipoolaisen perheen pihalla kivet ovat tärkeässä ja näkyvässä roolissa. Ikikiven lisäksi myös tontilla olevia luonnonkiviä on hyödynnetty pihasuunnittelussa.

Sipoolaisperheen mielestä kivi sopii moneen tarkoitukseen – ja monessa sitä on heidän pihassaan käytettykin.

Kiveen tulee himo, sipoolaisperhe naurahtaa.

Kivi tuo pihaan sekä näyttävyyttä että käyttömukavuutta, he jatkavat.

Kyseisessä pihassa erityistä huomiota on kiinnitetty kiven laatuun; perustukset ja asennukset on tehty huolellisesti ja ammattitaidolla. Kiven käyttö pihalla nostaa myös kiinteistön arvoa.